
Wykonanie tortu, wcale nie musi być trudne. I chciałabym w prosty sposób pokazać wam, jak można stworzyć cuda, nie będąc mistrzem wypieków.
Wykonanie tortu, wcale nie musi być trudne. I chciałabym w prosty sposób pokazać wam, jak można stworzyć cuda, nie będąc mistrzem wypieków.
Najpyszniejsze w życiu jest wszystko to, co przywołuje lub będzie przywoływać dobre wspomnienia. Czy tak nie jest? I wcale nie mam tutaj na myśli wyszukanych dań, wiecie jaki smak miał chleb z prawdziwą śmietaną i cukrem na wsi...smak dzieciństwa. U sąsiadów zawsze smakował najlepiej. Teraz już nie serwują, a szkoda. Jak czyta to ktoś kto ze mną na tej wsi urzędował, to wie o czym piszę :)
Jeżeli chodzi o wypieki, to naszą skarbnicą pysznych przepisów, cennych wskazówek i rad jest babcia Marysia. Każdy kto zna babcię Marysię wie, że piecze ona najpyszniejsze ciasta na świecie. Przepisy zapisane w zeszytach, na karteczkach, wycięte przepisy z dawnych opakowań proszku do pieczenia...żywa historia.
Blogowanie, nie jest mi obce. Niektórzy z Was pamiętają „lajtowąmamę” z momentu, w którym opisywałam swoją przygodę z odchudzaniem. I choć mój epizod z redukcją wagi się skończył, to lajtowamama została. I pewnie niejeden z Was, zastanawia się co łączy w tej chwili lajtowąmamę z przyprawnikiem?
A jednak...